Menjar en temps de crisi



The runaway dinner (Candlewick Press, 2006)
Allan Ahlberg + Bruce Ingman (il·lustracions)

Fa un parell d'anys vaig anar de viatge i vaig tornar amb alguns llibres més a la maleta. Entre ells hi havia The runaway dinner, un fantàstic àlbum il·lustrat que, a part d'un grapat de patates fregides corrent pel Central Park de Nova York, conté una subtil història d'amor entre una baseball ball i una salsitxa de frankfurt. No hagués calgut creuar l'Atlàntic perquè sembla que ja es pot trobar en algunes llibreries d'aquí.
Pot ser me n'he recordat perquè en temps de crisi ja no ens sembla tan improbable haver de córrer darrera un dinar que s'escapa. I això és el que passa en aquest llibre de text musical (no en va l'autor és venerat a Anglaterra pels seus poemes infantils) i divertit. Les il·lustracions són senzilles, però inclouen resolucions narratives molt interessants com el procés de cansament de la salsitxa de frankfurt en una sola pàgina. Us encoratjo a fer-li una ullada, malgrat el text sigui en anglès.

Per cert, pares i mares aprensius, no us preocupeu, el llibre inclou algunes advertències: "Don't eat that, it's been on the ground!". Segurament l'únic retret a fer-li al llibre: una pena que després de recórrer setze dobles pàgines junts l'únic argument per no menjar-se la salsitxa sigui que ha tocat el terra... tot i que qualsevol excusa és bona si al final triomfa l'amor.

Ahlberg i Ingman han col·laborat repetides vegades i podeu trobar més àlbums i llibres de poesia seus a la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada