Història i fum


Mentiras fundamentales de la Iglesia Católica
Pepe Rodríguez (Ediciones B, 2011)

Sempre m'han interessat les lectures sobre el veritable Jesús, l'històric. I és que quan un llegeix a Crossan amb el seu Jesucrist revolucionari, o a Erhardt amb el seu profeta apocalíptic, s'adona que mil·lions de persones seguidores de la religió cristiana segueixen un mite inflat.

En el seu últim llibre, Pepe Rodríguez d'una manera senzilla, divertida i molt ben documentada ens parla del recull de mentides acumulades durant segles començant per Pau i acabant per Joan Pau II.

Veritablement no és únicament una demostració de les fal·làcies del catolicisme sinó de la cristiandat en general. Entre algunes d'aquestes fal·làcies (no les més significatives, però si les que tenen a veure amb el copyright) estarien les invencions del naixement mític de Crist (el mateix dia que Mitra), les ofrenes que li fan el mags d'orient (les mateixes que li feien a Mitra els mags perses) o la invenció paulina de l'eucaristia (ídem).

Podria, pot ser, parlar més sobre totes les deformacions que pateixen els evangelis, molt ben assenyalades en aquest llibre, donat que totes les històries orals sobre el personatge s'escriuen entre 40 i 70 anys després de la seva mort per persones que ni tan sols van ser testimonis, però això us ho deixo a vosaltres.

Bé, aquet llibre és aire fresc en un estiu calorós d'al.lucinats i venedors de fum que hem vist per aquí. Llegiu-lo, us agradarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada