Narrar con pelos revueltos


El hombre con el pelo revuelto (Anaya, 2010)
Daniel Nesquens + Emilio Urberuaga (il·lustrador)
VII Premio Anaya de Literatura Infantil y Juvenil

Daniel Nesquens és un escriptor enginyós, divertit, per a tots els públics (en el millor dels sentits). Acostuma a envoltar-se d'il·lustradors de gran nivell com Sergio Mora, Elisa Arguilé o, en aquest cas, Emilio Urberuaga, amb els que té la sort d'aconseguir una complicitat que com a lectora valoro moltíssim.
A El hombre con el pelo revuelto, el narrador ja no és un nen, tot i que sí que ho sigui en les quasi cent pàgines del llibre. Està acabant la universitat i un dia li sembla veure al seu oncle Fermín assegut en un banc (al final no és ell, encara que, què voleu que us digui?, ningú pot estar-ne 100% segur en acabar el llibre). Aquí començarà el record d'un seguit de batalletes que li explicava aquest oncle sonat.

Amb el que ens hem de quedar: cal enviar una proposta formal als nostres companys i camarades de la RAE i el IEC per tal que es plantegin seriosament i d'una vegada per totes esborrar la paraula "impossible" dels nostres diccionaris. Atentament, lectors de Daniel Nesquens.

Per cert, no us sembla que per les mans de l'oncle Fermín va passar Hasta (casi) cien bichos?

No sigas. Sé de qué animal me estás hablando. Se trata de un ave corredora, pero que no vuela, como el avestruz, como el ñandú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada